Úprava školní zahrady

18.10.2018 08:03

V týdnu od 8. do 12. 10. jsme v rámci celorepublikového dobrovolnického projektu "72 hodin" provedli první úpravu pozemku za školou. Na zahradě vznikla krásná bylinková spirála, kout pro trvalky, tři záhony určené žákům školy pro pěstování zeleniny, zasadili jsme tři stromky rakytníku, několik keřů borůvek a jeden ostružiník. Dále jsme připravili prostor pro živý plot, který zakryje pohled na sběrné nádoby u školy. Jeho část jsme již osadili keři dřínu, na kterém porostou jedlé plody. Příští týden (od 22.10.) vysadíme pás rychlerostoucího jilmu severského a třešeň, kterou jsme obdrželi zdarma k dobrovolnickému projektu. 

Protože jsme do zahradnických prací zapojili i školní družinu, dostaly děti možnost si za 50 Kč koupit tričko s potiskem projektu 72 hodin. 

Na prvním místě velice děkujeme panu Novákovi za porytí dlouhého zatravněného pásu pro živý plot. Dále děkujeme Haně Zelinkové za poskytnutí fůry hnoje, manželům Smolkovým, kteří nám pomohli zaplnit bylinkovou spirálu a zasadit keře, Dianě Myslikovjanové a všem ostatním za to, že přišli a pomohli. 

Rádi bychom ve zvelebování školní zahrady pokračovali i příští rok. Plánujeme vybudovat herní prvky, které budou sloužit nejen dětem docházejícím do naší školy. 

Lucie Urbanová a Kateřina Piková 

 

Zpět

Fotogalerie: Úprava školní zahrady

/album/fotogalerie-uprava-skolni-zahrady/dsc08242-jpg/ /album/fotogalerie-uprava-skolni-zahrady/dsc08243-jpg/ /album/fotogalerie-uprava-skolni-zahrady/dsc08246-jpg/ /album/fotogalerie-uprava-skolni-zahrady/dsc08249-jpg/ /album/fotogalerie-uprava-skolni-zahrady/dsc08250-jpg/ /album/fotogalerie-uprava-skolni-zahrady/dsc08251-jpg/ /album/fotogalerie-uprava-skolni-zahrady/dsc08252-jpg/ /album/fotogalerie-uprava-skolni-zahrady/dsc08253-jpg/ /album/fotogalerie-uprava-skolni-zahrady/dsc08254-jpg/