Výlet dětí z MŠ do zoologické zahrady

29.09.2018 20:25
Ve středu 27. června 2018 jsme s dětmi vyrazili na školní výlet, který byl krásným zakončením školního roku. Odjížděli jsme v 8:15 směr ZOO Svatý Kopeček. Ve stanovenou dobu u školky čekal červený hasičský autobus. Už jen tohle bylo pro děti velikým zážitkem – jízda hasičským autobusem – vau! :-)
 
Přijeli jsme do ZOO, právě otevírali a děti plní očekávání netrpělivě procházely turniketem. Kdo zná ZOO Svatý Kopeček tak ví, že hned z kraje jsou hroši, takže u hrošíků jsme měli první zastávku – svačinu :-) ! Sedli jsme na patníčky a vedle cizokrajných zvířat jsme si vychutnali první dobroty.
 
Děti velice zaujaly rybičky, žraloci, opelichaní velbloudí krasavci nebo páv, který se před námi předváděl. Někteří mohli zahlédnout škvírou malé koťátko lvíčka. Ze svišťů a syslů měly ve výběhu děti velikou legraci, přišli totiž skoro až k nám.
 
Další obědová svačinka proběhla u rozhledny. Stihli jsme si pohrát a vyfotit i na dětském hřišti. 
 
U dikobrazů byla poslední svačinka. Děti byly unavené, ale spokojené a musím říct, že velice šikovné. Autobus nás čekal až na spodním parkovišti, takže všechny děti cupitaly do kopce i z kopce a přes celou ZOO po svých. Pan řidič už na nás čekal s otevřenou náručí – s otevřenými dveřmi :-).
 
Poslední přepočítání, pěkně se usadit a odpočívat. Kdo si chtěl schrupnout, měl možnost v autobuse, ale děti byly plné zážitků a dojmů, takže nikdo ani oka nezamhouřil!
 
Jako třešnička na pomyslném dortu byla zmrzlina, kterou jsme si vychutnali U Matýska. Pan řidič na nás na závěr ještě zatroubil, zablikal a zahoukal hasičskou sirénou. A to byl konec našeho únavného, nabitého ale neskutečně krásného školního výletu. :-)  
 
Tereza Studená, učitelka MŠ
 
Zpět

Fotky z výletu

/album/fotky-z-vyletu/dsc08061-jpg/ /album/fotky-z-vyletu/dsc08082-jpg1/ /album/fotky-z-vyletu/dsc08085-jpg/ /album/fotky-z-vyletu/dsc08099-jpg/ /album/fotky-z-vyletu/dsc08119-jpg1/ /album/fotky-z-vyletu/dsc08139-jpg/ /album/fotky-z-vyletu/dsc08145-jpg/ /album/fotky-z-vyletu/dsc08041-jpg/ /album/fotky-z-vyletu/dsc08043-jpg/