Zahradní slavnost mateřské a základní školy

26.06.2023 12:27

Základní škola a mateřská škola Daskabát, ve spolupráci se zřizovatelem a rodiči, uskutečnila zahradní slavnost, která nikdy nebyla tak velkolepá.

V rámci slavnostního zahájení zahradní slavnosti děti ze školy zdramatizovaly písničku Pod naším okýnkem. Poté společně s dětmi z mateřské školy zazpívaly s klavírním doprovodem písničku „Prázdninová“ od Marie Kružíkové. Po kulturní vložce proběhlo pasování předškoláků na školáky, kdy pět předškolních dětí dostalo stužku a knihu. Děti vyslovily přísahu a upsaly se do knihy pod dohledem paní ředitelky. Poté byli školáci pasovaní na čtenáře. A také jsme se rozloučili s jedinou páťačkou, která nastupuje na gymnázium. Loučení bylo velmi dojemné.

Po oficiálním úvodu začala spontánní zábava. Plánování a organizace probíhala dlouho dopředu. Rodiče se aktivně zapojili do příprav. Vymysleli si stanoviště, které poté sami obsluhovali. Nakonec bylo krásných 8 stanovišť. Děti dostaly na startu „medaili“ na kterou sbíraly razítka, v cíli dostali sladkou odměnu. Jako třešnička na dortu zahradní slavnosti bylo malování na obličej.

Rodiče donášeli ovoce, buchty, bábovky, slané pečivo, křupky. Stoly byly plné jídla. Nealko pití bylo neustále k dispozici, jelikož nám opravdu počasí přálo, všichni museli dodržovat pitný režim.

Moc děkujeme všem za občerstvení, organizaci, sladkou odměnu pro děti a za velmi příjemnou atmosféru, která panovala celé odpoledne.

 

Zapsala: 24. 6. 2023, Tereza Studená

 

Zpět